lørdag 31. desember 2011

Terapistrikk sånn på tampen

I julepresang fikk jeg boka Julekuler av Arne & Carlos. Ja altså, boka fikk jeg av datteren min, men den er skrevet av Arne og Carlos. Da jeg fikk boka var det sokker på pinnene, disse er nå på føttene, og i går strikket jeg en vinterkule.




Synes selv den ble fin. Uansett ga den meg veldig god terapi da dagen startet med telefon fra sykehjemmet der mamma bodde. Mamma døde i går morges! Nå sitter jeg her med en tomhet innvndig å prøver febrilsk å tenke på andre ting. Derfor dette blogginnlegget!

2011 har på mange måter vært et spennende år. Noe har vært for første gang, les blogging. Jeg visste knappt nok hva blogg var før jeg begynte å blogge selv og nå blogger jeg med rykk og napp.

Quilting er noe jeg også drev med for ca 20 år siden. Det har fått ny mening for meg nå i 2011. Jeg quilter kanskje ikke mest, men symaskinen er flittig i bruk også til lappesøm!

Strikkepinner og heklenål har også blitt tatt opp igjen. Og nå på tampen av året begynte jeg å brodere på ny bunadskjorte. Denne skal selvfølgelig være klar til 17. Mai, men jeg sier ikke hvilket år! :0)

Takker alle som leser bloggen min for et fint år og håper dere og mange fler titter innom også i 2012

Takk for det gamle og Godt Nytt år!

Anitra - Posted using BlogPress from my iPad

tirsdag 27. desember 2011

Julens håndarbeide

Det har vært stille på håndarbeids fronten for meg i det siste. Det har i grunnen dreid seg om andre forberedelser til jul, enn håndarbeid. Ikke at jeg er alene om det, men slik er det nå en gang! Nå har jeg fri i romjulen og tenker å bruke litt tid på håndarbeide også :0) Bunadskjorta har jeg endelig begynt på. Det er et tidkrevende småplukk, men veldig moro.



Som dere ser er det ganske smått og ikke mulig, for meg i allefall, å brodere uten sylupe. Er litt spent på når i allverden jeg skal få denne ferdig for så langt har jeg allerede brukt flere timer. Jeg vet hva jeg skal holde på med fremover. Brodere og gjøre ferdig andre arbider jeg har begynt på. Men akkurat nå skal jeg ut å gå en tur i det fine solskinnet. En vet jo aldri hvor lenge vi har det.
Fortsatt god Jul og kos dere!

Anitra - Posted using BlogPress from my iPad

mandag 19. desember 2011

Nå er "tørken" kommet

I det siste har jeg bare stresset rundt. Men til hvilken nytte? Jeg har ikke ett eneste resultat å vise til. Ja rent bortsett fra at vi har fått pyntet juletreet da! :0)


Slik ser det ut i skrivende morgenstund. Burde kanskje ha tatt ned lampe og skulptur, men slik er det ikke. Ellers om dagen nøyer jeg meg med å lese andres blogger om håndarbeide, så får jeg håpe jeg kan få til litt kakebakst innimellom. Julegavene er heller ikke helt i boks, i allefall ikke de som skal kjøpes. Heldigvis er ikke det mange. :0) Riktig god Jul til alle sammen! Anitra Posted using BlogPress from my iPad

søndag 11. desember 2011

Julegaver

Tiden går så absolutt med til håndarbeide om dagen ja. I år er det nok noen som får mugruggs eller andre ting til bordet. I skrivende stund vet heller ikke jeg hvem som får hva, men produksjonen er i gang. Jeg syns det er veldig moro med mugruggs og syr og koser meg.


Så langt har det blitt ett par varianter


og i tillegg noen glassbrikker.


Regner med at det nok blir noe mer etterhvert som "dagan går". Det som er veldig greit er at nå er produksjonen godt i gang og blir det ikke julepresanger, så kommer de nok i butikken min etterhvert. Vi får se!
Fortsatt fin helg!

Anitra :0) - Posted using BlogPress from my iPad

mandag 5. desember 2011

Smått men godt!

Tiden ved symaskinen i går ble ikke så lang som jeg hadde tenkt meg. Det var fler maskiner som skulle ha hjelp, vaskemaskinen f.eks :0). Gleder meg til det kommer vaskemaskiner som henter, vasker, tørker og legger bort klærne. Da kan jeg sy mye da!

Det jeg derimot fikk sydd var et par bordskånere/glass brikker til min mamma.


Mamma er ganske ustø og skjelven på hendene og trenger å ha alt på antigli matte. Det ser ikke like koselig ut, så jeg sydde to hjerter med antigli bak. Nå ville det nok ha blitt mye penere med hvit antigli, men er blå jeg har og slik ble det.


Nå etterpå skal de overleveres så håper de faller i smak, men det kan man vel aldri vite.

Fortsatt fin adventstid!

Anitra Posted using BlogPress from my iPad

lørdag 3. desember 2011

Ting skal ta tid!

En uke uten blogging! Tiden går så fort når man har mye og gjøre. Så en uke uten blogging betyr, ikke nødvendigvis, en uke uten håndarbeid.

Jeg liker godt å strikke, men er ingen racer med pinnene. Ting tar med andre ord tid :0) Ett par sokker til meg har jeg brukt litt over to uker på,


men så syns jeg de ble fine og da! :0)

Damene på gøy med garn ler litt av meg innimellom. Jeg begynte nemlig på sokkene den ene gangen og var fortsatt ikke ferdig neste gang (vi møtes hver 14. dag). Flere av de derimot har jo nye strikketøy hver gang, og det er ikke slike "småtterier" som sokker da, men men vi er alle forskjellige. For meg er det viktig at ting tar tid!
Da har jeg jo noe å kose meg med lenge og resultater blir det jo etterhvert!

Ha en fin helg! Her er det i allefall ypperlig innevær og gode muligheter for å bedrive håndarbeid

Anitra - Posted using BlogPress from my iPad

Søk i denne bloggen