fredag 26. april 2013

Rødt, hvitt og blått - snart Mai

Har fått sydd en teppetopp til! Er faktisk ganske stolt av meg selv nå. Da vi var i Florida, USA for to år siden kjøpte jeg en stoffpakke med patriotstoffer og et mønster på en løper. Jeg tenkte aldri på å sy løperen men falt for stoffene. De har nå blitt til en teppetopp.
Jeg liker å lage det enkelt. Her var jeg også veldig usikker på hvor mye jeg kunne trikse og mikse for stoffmengden var ikke så stor.



Her er det ferdig kuttede murstein som legges ut for å finne en kombinasjon som jeg kan bli fornøyd med.


I pakken var det ikke nok hvitt, men jeg er så heldig å ha en god venn med egen "nærbutikk" så jeg handlet hos henne. Dermed ble det nok hvite murstein og også en liten hvit kant rundt.


Så stjernekant ytterst igjen. I morgen er planen å få kjøpt en fin fleece til bakstykke og en rød lukkekant. Håper jeg får tak i det.

Jeg har også heklet denne uka. En veske til er nesten ferdig. Planlegger å legge den ut for salg på Epla etterhvert. :-)



Til slutt har vi funnet oss ny kveldskos her i familien. Mannen i mitt liv kom hjem med disse sjokoladene, ny favoritt. Det finnes i mange forskjellige frukter trukket med sjokolade. Ikke akkurat supersunt, men veldig godt. Og ikke minst fairtrade!


Denne er kirsebær og vi har ingefær med sjokolade (mannens favoritt) og til slutt physalis med hvit sjokolade men den har vi ikke smakt på ennå. Må jo ha noe som venter også!

Ha en fin helg!

Anitra

- Posted using BlogPress from my iPad

mandag 22. april 2013

Tittei, våren er her!

Hei!
Så er jeg her igjen. Det har ikke vært mye aktivitet her på bloggen min i det siste, men får vel prøve å rette litt på det.

Siden sist har jeg strikket litt, helklet litt og sydd litt. Det har i det hele tatt ikke vært veldig mye å skrive om sånn håndarbeidsmessig.



Før jul gikk jeg på en liten smell, og kreftene har ikke vært på topp, nå derimot begynner det å ordne seg.

Det viser seg at jeg har vært allergisk mot ganske mange ting som jeg ikke har visst om. Etter å ha kuttet ut både melk og mel i kosten og i tillegg kuttet kraftig ned på karbohydrater har jeg nå begynt å få overskuddet tilbake og til og med mistet noen kilo, som heller ikke er å forakte. Så nå håper jeg på at alt bare skal gå den rette veien hva helse og overskudd angår.


De første månedene i 2013 har gått med til å utforske litt i matveien. Hvordan spise når man ikke kan ha verken mel eller melk i maten?? Ikke så vanskelig og slett ikke uoverkommelig, slik jeg først syns det virket. Skal ikke vinkle denne bloggen helt om til matblogg, men mulig det kommer litt sånn innimellom. Gi meg gjerne en tilbakemelding på akkurat dette.

Jeg har strikket en såkalt skappel genser til dattern i huset. Hun hadde lyst på en slik, men ikke til å strikke selv. Ingen utfordring akkurat, men det gikk jo fort da. Her er resultatet.


Har fått lyst til å hekle litt og i det siste. Drops har mønster på en fin liten sommerveske i bestemorruter. Den gikk mye fortere å hekle enn jeg forestilte meg og jeg er igang med veske nr. 2. Denne er det gøy å lage. Hanken er også ferdig heklet, den skal bare fores for så å monteres.


Ellers er endelig Twister duken min klar for bakstykke og quilting. Den har ligget og modnet, men har nå fått kantene ferdig.






Det er helt utrolig hva den smale røde kanten gjorde for duktoppen, for ikke å si den søte kanten utenfor. Nå skal det bare på dukvatt og gult bakstykke før jeg skal quilte. Regner med å quilte rundt twisterne, altså ganske mye jobb, men så blir den sikkert fin også regner jeg med.

Nå er jeg i alle fall i gang igjen, det er også pinnsvinet ute i hagen vår, jeg så henne forrige kvelden da jeg trakk ned gardinen. Et absolutt vårtegn når "Bolla" er våken igjen.
Her med et bilde fra i fjor (plenen er ikke så grønn ennå).




Anitra

Posted using BlogPress from my iPad

Søk i denne bloggen