mandag 27. mai 2013

Tilstandsrapport i vårvarmen





Jeg har akkurat sittet to timer ved symaskinen og har ikke noe resultat å vise fram her. For meg er det ganske frustrerende. Jeg liker å sy noe som blir ferdig sånn nesten med en gang. Om man skal si noe om meg er jeg vel egentlig en sånn "fort og gælig" jente. Ja, ikke at det jeg lager blir feil, men jeg liker at det blir ganske fort ferdig. Det jeg har gjort i dag er å quilte på min twister sommerduk. Det tar lang tid og nå, etter ca 5-6 timer (i to runder vel og merke) ved maskinen er jeg nesten halvveis. Så det er ikke så rart at jeg er litt frustrert da. Jeg er derimot sikker på er at duken blir fin når den blir ferdig, kanskje ikke om den blir studert nøye og pirkete, men slik er jo ikke jeg!
Nå om dagen blir det jo ikke altfor mye håndarbeide inne. Det har vært for fint vær ute og jeg er ennå ikke så avansert at jeg flytter symaskinen ut.

Finværet har derimot blitt brukt en del på golfbanen.


Jeg tok for noen år siden såkalt grønt kort. Det betyr i praksis at jeg har lært golfreglene og golf etiketten som er ute på banen.


Pluss at jeg kan få ballen et stykke og sånn noenlunde i den retningen jeg skal. Nå er det "bare" øvelse som skal til så skal dere få se at jeg til og med kan klare å etablere et handicap, som det heter. Målet for denne sesongen er nettopp å etablere handicap for min del.

Hagen har også fått et lite rufsetak, så nå er det sommerplanter i kasser og krukker og en del av det døde gresset har måttet vike til fordel for vårens nye friske grønne.


Denne vinteren har vært hard i hagen vår. Det er bare såvidt at bjørnebær busken og to av rododendroene har overlevd. Det samme gjelder noen småbusker og hortensiaer som jeg fortsatt har håp om at skal spire. Det ser derimot ut til at frukttrærne kan bære.


Hvis vi er så heldige at humla suser her ute og bærer blomsterstøvet til rett plass da! Det er i allefall mange fine blomster på trærne! :-)
Den gule og orange fargen på bladene her er det kveldssola som lager, er det ikke flott?

Da jeg var ute å tok bilder nå så jeg en god del av alle hageeieres ekle kryp. Brunsneglene, de overlevde vinteren, er det ikke typisk? De jeg så i kveld derimot er nå på "svømmekurs" i Oslos kloakksystem!

Ha en fin uke! Det skal jeg, det står golf, festligheter og galleriåpning på planen denne uka, så håndarbeidet må kanskje vente, men slik er det jo av og til :-)

Anitra

- Posted using BlogPress from my iPad

mandag 13. mai 2013

Regnvær til inspirasjon

Siden sist har det regnet en del. Dette har fått meg til å lage regnværs vesker. Ja i flertall! En til min datter og en til meg selv. Da vi i syklubben var på tur sist, kjøpte jeg plastduk med tanke på vekser.

Jeg spurte dattern om hun ville ha og evt. hvilken fasong hun ønsket. Hun studerer og ønsket seg en veske/bag stor nok til en smal A4 perm slik at hun slipper å bruke sekk bestandig. Hennes veske ble slik.


Hun ønsket å kunne ha den på skrå over skulderen og slik har det blitt. Vesken er foret og jeg har brukt fast2fuse slik at den er ganske stiv.

Selv ønsket jeg en veske som ikke er altfor stor, men likevel stor nok til å ha med litt for mye på jobb. (Det er jo alltid slik det blir likevel). Jeg liker å ha glidlås i mine vesker, og slik ble den.


I denne har jeg og brukt fast2fuse slik at den står oppreist av seg selv. Siden jeg ikke har laget mange vesker før (bare en gang og da etter mønster). Jobbet jeg ikke helt i rett rekkefølge fikk jeg erfare. Jeg har mange mønstre på vesker, men valgte likevel å ikke følge noen av de. Det er jo ikke vanskelig å sy veske, den skal jo være helt enkel. Så da ble det litt knotete når jeg helt til slutt skulle sy på hanken. Det ble en variant jeg ikke har lagt merke til hos noen andre. En hank festet på hver sin side av veska, altså på skrå over. Hanken er akkurat passe lang til å ha over skulderen.


Jeg har brukt veska i dag, og den virker! :-)

Jeg fikk også ferdig de to heklede veskene i bestemor ruter som jeg har laget for salg. De ligger nå for salg i min Epla butikk.
Dette er på ingen måte mine siste vesker. Jeg har både stoffer og mønster til fler. Neste gang skal jeg bruke mønster. Foreløpig er nok det det sikreste for meg, med mindre de skal være helt enkle.

Ha en fin uke!

Anitra

- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 3. mai 2013

Lappetid!

Uansett hva jeg holder på med for tiden, så er det lapper!

Søm er lapper, det er flere topper på gang. Akkurat nå er det spisebrikker av rester etter duken med twister.

Noen brikker er av kvadratiske ruter, og noen av rektangulære ruter. 


Resten av de oppkuttede stoffene er små kvadrater som skal bli mugruggs, eller koppebrikker som vel er det norske ordet. :-)

Ved heklenåla er det óg lapper. Nå er det veske nr. tre som er i gang. Denne gangen med beige som bunnfarge.
Det blir lyst og sommerlig, akkurat slik jeg ønsker.




Det er selvfølgelig ikke nok med søm og hekling for meg om dagen. Jeg måtte ha et lite strikketøy også. Husflidslaget jeg er medlem av strikker til Amandaprosjektet og jeg må bare strikke et lite teppe. Hadde to fine blå nøster som bare ropte om å få bli brukt. Siden det er to forskjellige så fant jeg ut at et lite teppe kan godt være lapper i dominostrikk. En litt annen måte å strikke kvadrater på, og det er jo helt greit.



Her er ca 1/3 av teppet ferdig. Det skal bli like "stort" som et A3 ark!

Til slutt. Etter å ha tittet på bloggen til Timotei, fant jeg endelig ut hvor viktig det er med lukkekant før glidelåsen på en liten pung. Jeg har sydd en slik før hvor jeg droppet lukkekanten, hvorpå det selvfølgelig ikke ble så bra resultat. Rett å slett klumpete og ikke helt bra. Denne gangen fikk jeg det til. TAKK til Timotei for fin oppskrift.






I denne lille pungen har nå øreproppene mine flyttet inn, så blir det ikke så mye krøll og knuter på de lenger.

Ha en fin helg!

Anitra
- Posted using BlogPress from my iPad

Søk i denne bloggen