mandag 11. januar 2016

Godt inn i nytt år!

2016 er godt i gang og det er for såvidt jeg og, men ikke på håndarbeidsfronten.

Jeg sluttet 2015 med å bli ferdig med gemalens bursdagsgave, hurra! Nå har han bursdag i april men det er jo ikke så langt mellom april og desember da, eller? Gave og resultat kom i hvertfall innenfor samme år.
Lyset i mitt liv (ja jeg har lånt den fra Ingrid Bjørnov da jeg syns det passer på min mann også) ønsket seg en lappevest som jeg skulle sy.
Valget av stoffer falt på batikk, da jeg ærlig talt ikke tror at blomster og annet småmønstret ville falle helt i smak hos han.

Han elsker sin mors sirupsnipper så formen på lappene var gitt, syns jeg. Jeg satte i gang og tegne, skjære og sy sammen stoffene til "nytt" stoff. Mønster til vest var i hus og alt lå til rette for at dette skulle gå fort og greit. 
Da kom jeg til det å tegne mønster over på stoffet. Jeg fikk helt hetta! Hva om jeg tegnet og skar feil? Jeg kunne jo ikke bare trekke ut mer stoff og begynne på nytt! Da måtte jeg lo lage nytt stoff først. Det tok hele sommeren og godt ut på høsten før jeg turde. Det var ikke farlig! Gikk griet som bare det. Bakstykket og foret i fronten er mørk blå lin og foret i ryggen vanlig for"silke". 


På nyttårsaften var vesten i bruk for første gang, og jeg tror den kommer til å bli brukt flere ganger.
Han er god på posering, sant?

Jeg har mange prosjekter på gang både fysisk i gang og oppe i hodet mitt, men kroppen er ikke helt med meg. Jeg sliter med vond skulder og arm, og tør ikke sette meg ved symaskinen etter endt arbeids-dag/uke. Håper jeg skal bli bedre snart, men enn så lenge må håndarbeidet vente, mens jeg sitter i sofaen og leser bok og brenner i peisen. 


Satser på at også 2016 skal bli et godt syår, vi har jo bare såvidt begynt enda.

Anitra


2 kommentarer:

Quiltefia sa...

Stilig!! 😀 Anne Kari

Alison sa...

Kjempefin! Superduperflinkis! 😀

Søk i denne bloggen