onsdag 31. august 2011

Sjal eller skjerf?? Spiller ingen rolle

Etter å ha lest bloggen til Quiltefia gjennom sommeren, ble jeg inspirert til å lage meg et sjal jeg også. :0) Eller sjal?, kanskje mer riktig å si skjerf. Det er en mellomting.

Ferdig måler mitt sjal/skjerf ca 170 x 22cm. Litt større enn det sto i oppskriften (155x20), men så brukte jeg over ett nøste mer også da :0). Og jeg må vel innrømme at jeg ikke er særlig god på det med å sjekke ut strikkefastheten før jeg begynner.

Jeg strikket i Nepal fra Drops. En blanding av lammeull (65%) og alpaca (35%) som er ett av alternativene i oppskriften. De andre er: Merino extra fine eller Cotton Viskose. Valget mitt falt på Nepal rett og slett fordi jeg der fant den fargen jeg ville ha!
Til dette skjerfet brukte jeg alstå 4 nøster og litt. Jeg kom så langt i fellingen, som du ser på bildet, da det fjerde nøstet tok slutt. Dermed måtte nøste nr fem kjøpes inn. Så nå har jeg en ganske stor rest av det. Den blir nok brukt til noe den å skal du se!

Slik ser skjerfet ut på:


Nå kan jeg rett og slett glede meg til det blir kaldere ute, fordi jeg vet at jeg helt sikkert ikke kommer til å fryse i halsen :0)


Her er det litt enklere å se hvor langt det egentlig er. Høsten kan altså komme for min del!

Ha en fortsatt fin uke.

Anitra











3 kommentarer:

Tåsen Quiltelag sa...

Hei!! Så hyggelig at du reklamerer for meg!! Så fint sjal/skjerf!! Her ble det bråstopp!! Tiden min strekker ikke til...... Litt pyton! Regner med at vi treffes onsdag om en uke!! AnneK:-)

Tåsen Quiltelag sa...

Jeg glemte at jeg var logget inn som Tåsen QL........Men du skjønner jo hvem det er :-))

Anonym sa...

Så fint sjal/skjerf du har laget. Har forresten mye fint i bloggen din. Jeg har kommet meg hit via Østensjø husflidslag sin blogg. Legger meg til som følger, og gleder meg til mere insprasjon. Ha en fin dag hilsen Heidi

Søk i denne bloggen